torsdag 24. mai 2012

Hva er det som holder tilbake eller hindrer din fremgang?!

Er du redd for å misslykkes eller er du redd for å lykkes?




Når det kommer til det å gjøre suksess og forandre livet til å virkelig bli sånn som vi ønsker at det skal bli, så er det ofte sånn at vi kommer til et visst punkt og så stopper det opp igjen.

Hva er det som gjør dette med oss? Vi tror at det er frykt for å misslykkes som gjør at vi ikke går videre, men det er like ofte frykten for å lykkes som stopper oss.
Dette er ubevisste mønster som ligger dypt rotet i oss og som man ofte trenger hjelp til å finne ut hvorfor, og hvordan man skal komme over disse "hindringene".

Hos oss kvinner er det masse rart som kan ligge til grunn for dette. Hvordan vi har vokst opp hjemme i forhold til kjønnsfordeling og penger er STORE temaer..

Hvis mor har vært hjemme og far har jobbet og tjent penger, så er det en uskrevet lov at far har mer "makt" enn mor. Og kanskje det hadde vært ydmykende for far om mor hadde gjort karriere. Mange menn føler seg truet av sterke kvinner og de er redd for å miste "mandigheten". Dette er selvfølgelig like underbevisst for mannen som for kvinnen. 

Som jeg nevnt tidligere i en annen blogg, er det også motstridende følelser som holder en tilbake i forhold til karriere. Hvis du jobber for å ha mere tid og fritid med dine barn, men må jobbe masse i starten for å få det til, da vinner den sterkeste følelsen. Og det er nesten alltid det å bli hjemme med barna. Men dette går å forandre på.

Og kanskje du er redd for at du alltid må jobbe like mye, at det ikke er sant at du jobber mye i starten for å kunne ha mere fritid når du kommet i toppen av selskapet. Da har du også motstridende følelser.

( I denne sammenhengen har topplederne i selskapet et ansvar. Det er topplederne som må vise hvordan livet på "toppen" er i praksis. 
Og for å kunne gjøre det må de i sin tur ha vært flinke på å utvikle nye mellomledere som er på vei mot toppen.. )


Men dette er ting man kan gjøre noe med. Det handler om å jobbe med sine indre tankemønster og vaner. Noen ganger kan det være sånn at man trenger hjelp for å finne ut hva som ligger til grunn for hva som holder en tilbake, og noen ganger trenger man hjelp til å finne løsninger for å bryte disse mønstrene. Sånn at man kan skape nye vaner og tankemønster som støtter for forandring, til å kunne leve det livet du drømmer om.

Hva holder deg tilbake? Hvem er du? Hva drømmer du om? Hvordan skal du oppnå drømmene dine? Hva er dine verdier og hvordan kan du får dine verdier til å stemme overens med det du jobber for?

Hvis du føler at noe holder deg tilbake og du ikke forstår hva, kan du ta kontakt for en Gratis Strategitime på telefon: 46 41 60 98.

Hold også utkikk etter lanseringen av mitt nye gruppecoachingprogram til en meget gunstig pris!

Lykke og fremgang ønsker jeg deg!
Johanna



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar