torsdag 10. mai 2012

Drømmer vs Mål

Drømmer vs Mål







Å nå et mål som du ikke har, er like vanskelig som å komme fra et sted du ikke har vært.
- Inger Ellen Nicolaisen


Mange er vi som har drømmer og visjoner, men det er de færreste som faktisk gjør noe med drømmene sine.
Mange flere kunne ha levd "drømmelivet" sitt hvis de bare hadde omsatt drømmen til et mål med en strategisk plan. For så lenge du ikke har laget en plan, så forblir det bare en drøm..

Dette gjelder for alt i livet, selv om jeg her retter det til å gjøre suksess i sin egen nettverksbusiness.
I en jobbsøker prosess må man sette både mål og lage seg en plan og det samme gjelder for deg som har drømmer innen idrettslivet. Og for din helse eller i en vektnedgangsperiode.

Når man begynner som selvstendig distributør/representant, innen nettverksmarkedsføring, så har man  man en drøm. Det er den drømmen som gjør at man som regel faktisk sier ja og bestemmer seg for å starte opp og begynne på ferden som entrepenør i sin egen business.

Og da starter også jobben med å sette mål, lage en strategisk plan, se på hva utfordringene kan bli, legge til rette omgivelsene og sist men ikke minst lære seg å mestre psykologien.

Mange stopper opp fordi frykten og angsten for å ringe eller følge opp eller for ikke vite hvordan man skal coache sitt team til videre fremgang, blir for stor og man føler at man ikke mestrer situasjonen.


Dette er en 5 trinnsprosess jeg bruker for meg selv og mine klienter:


1. Sett et mål. Hvor vil du og hvor er du idag?

2. Lag en strategisk plan med en tidslinje.

3. Optimer omgivelsene. Noe trenger kanskje ut av livet ditt og noe annet inn for at miljøet rundt deg skal være optimalt for fremgang.

4. Oppgradere dine ferdigheter. Hva trenger du å lære for å bli virkelig god.

5. Mestre psykologien. Du må kunne møte frykt og angst og komme ut på den andre siden.

Alle disse 5 trinnene er like viktige for din egen fremgang. Alt dette går jeg på dybden med sammen med mine private klienter. Og det finnes mange bøker skrevet om dette temaet. Det som er viktig er å sette seg ned å virkelig skrive svar på alle 5 punktene. Alt for mange er de som hører noe og synes at det er bra, men som ikke gjør noe med det. Det eneste som leder fremover og skaper forandring er handling!

I dette ligger nøkkelen for å virkelig gjøre om drømmen til virkelighet.

Goals are dreams with deadlines. - Diana Scharf Hunt


Lykke og fremgang ønsker jeg deg!

Johanna



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar