tirsdag 19. juni 2012

Hva er en god sponsor? Og hvordan burde en leder jobbe?



 En person har ikke blitt en leder fordi den har oppnådd en "mellomnivåtittel"!









Jeg har fått mange telefoner og spørsmål i løpet av en periode nå når jeg blogger om dette. Og jeg har intervjuet flere flotte damer for å finne ut hva de største utfordringene er som de fleste har.

Og det handler ofte om sin sponsor, og lederskapet i teamet.

Som sponsor kan det hende at man selv er like ny som den man skal begynne å hjelpe i gang med sin virksomhet. Da er det ikke sponsoren sitt ansvar å jobbe med de nye. Det sier seg selv... Man kan ikke hjelpe noen med noe man ikke selv har gjort.

Ja man kan sitte sammen for å skrive navnliste, ringe for å booke, samkjøre sine kalendere, lage felles planer, pugge på produktene og hjemmesidene til selskapet. Men man kan ikke bli kastet ut for å holde presentasjoner og møter før man er trygg på det man skal gjøre. De fleste kan som vi alle vet ikke tenke seg å stå å prate foran flere mennesker og hvis de føler seg presset til å gjøre det – da slutter de. Frykten er det som driver de fleste til valg – ikke drømmen.

Jeg har vært i bransjen i over 13 år og det finnes fortsatt de som tror at man jobber på «den gamle måten»: Skriv 100 navn, ring å book så mange du kan, og presenter for alle du møter. Dette er et «numbers game» og du må lære deg å håndtere å få nei. For hvert nei du kommer, jo nærmere et ja kommer du.. Sett igang 10 for å få 3 til å jobbe og lær dine å gjøre det samme..

Nå er jeg litt hard mot de som jobber på denne måten. Jeg har selv blitt opplært til dette og det som skjer er at man får en rask oppgang, men en like rask nedgang.. Det finnes ingen i teamet som har rukket å bli en sterk leder som kan coache sine teammedlemmer på dette. Og lederne som finnes, er for langt unna og har flere organisasjoner under seg som jobber på denne måten. Da kan ikke de være overalt for å rette opp dette igjen. Så resultatet blir at dyktige mennesker som har masse kapasitet og utviklingsmuligheter blir borte. Og brent barn skyr ilden..

Det er mye riktig i det som sies i den «gamle måten» å jobbe på, men det er hvordan det blir brukt som er feilen. Og at den nye blir sittende og skal gjøre dette alene. Og at alle som blir startet forventes gjøre de samme tingene. Og at alle lærer på samme måte og at alle er like flinke på å kommunisere..

For å være en god leder idag, må man LEDE mennesker, ikke KASTE de ut til ulvene!

Og hvordan er man da en god leder? Det kommer an på hvilket nivå av leder man er på. En toppleder som tjener over 100 000 i måneden har en annen rolle enn den lederen som tjener mellom 20 000 - 50 000 i måneden. Og atter igjen neste leder tjener rundt 10 000 og leder på sitt nivå. Men alle disse må fungere på det nivået man er.

En «nyleder» har selv gjort basisen og har klart de oppgavene som følger med oppstart og det å bygge seg en stabil inntekt som nå vokser. Hun er flink på å ringe, sette mål, holde møter, gå på event, være sammen med de nye hun har skrevet inn til de er trygge på det de gjør.
Man jobber tett sammen til selvtillit og trygghet har begynt å vokse hos den man jobber sammen med.

En leder på mellom nivå, har utviklet en mye større selvtillit og bedre resultater i inntekt og har mer å vise til. Hun skal være tilstede for sine ledere og avlaste der det er for mye å gjøre. Hun skal holde litt større møter og kunne motivere og inspirere sine voksende ledere i teamet. Hun er flink på å utdanne seg selv og har et brennende interesse for egen utvikling, for å på best mulig måte kunne hjelpe sine «barn» å vokse.

En toppleder har igjen en helt annen rolle. Hun skal være den som lever livsstilen man hører om, og hun har en mer utdannende og coachende rolle overfor et stort og voksende team med mange hundre mennesker.
Hun skal holde hotell møter og virkelig bygge selvtillit hos de voksende lederne. Her ligger også hovedkostnadene for leie av hotellmøtene.

Dette er noe jeg også fått mange tilbake meldinger om.

At man må leie konferanserom på hotell, når man nesten ikke har penger nok til å ta seg til møtet. Resultatet av dette er at mennesker som trenger både inspirasjon og kunnskap ikke kommer.. Det virker altså mot sin hensikt..

De beste selskapene jeg har jobbet i har hatt toppledere som reiser rundt hver måned, i flere byer og holder større hotellmøter og står for hovedkostnaden for dette. De viser med sin egen livsstil at de tjener de pengene som alle hører om, og de holder med møterom og kaffe/te.
Sen er det en selvfølge at alle betaler en liten sum penger for at alle skal bidra. 50 kr per møte er noe de fleste kan betale, men når det blir 100 – 200 kr for et vanlig møte, da mister man mange. Det kan man betale for noe som er litt større. Med gjesttalere eller utdanning knyttet til møtet. Og da skiller seg de ut som vil videre. De betaler det det koster for å lære mer.

Man må som en leder - LEDE. Ordet lederskap sier noe om hva det betyr.. Skape Ledere = Lederskap..

Sitt sammen med din nye å skriv navnliste, forklar at du skal skrive 100 navn, ikke for at du skal ringe alle, men fordi du skal «brainstorme» navn og ikke glemme noen som er viktig. Du kommer aldri å ringe alle de som står på listen din, men det gir et psykologisk riktig mindset. Når du ser alle navn, så vet du at du alltid har noen å kontakte.. Og når du tenker på Anna, så husket du den andre Anna og, hun som du virkelig har lyst å kontakte..

Sitt med den nye når hun skal ringe og booke. Kanskje hun får spørsmål hun ikke kan svare på og innvendinger ved første samtalen, da kommer hun aldri til å ringe flere.. Men om du er tilstede og kan gi svar på det som kommer opp, da har du gjort en god jobb med å gi din «baby» en trygghet og hun kan bli god på å booke.

Og ja, for hvert nei du får, er du nærmere et ja, men hvordan skal du forklare det psykologisk for en ny om du selv ikke vet hvorfor?


Det er masse masse å ta opp i dette temaet. Men dette er ting jeg går på dybden i i privat coaching for de som virkelig vil ha raske og gode resultater, som også skal være stabile og langvarige.
Og i weekend kurset som kommer i Juli, « Din Suksess Og Loven Om Tiltrekning», der får man så mye at man ikke kommer til å være den samme når man går ut av kurset på søndagen. Du kommer ikke til å kunne gå tilbake å være den du var før du kom inn døren på fredagsettermiddag.

For deg som ønsker å få coaching på telefon og webinar, er gruppecoaching programmet, «Kvinner i fremgang – Den nye bevegelsen», kanskje det rette.
Her er det 2 samtaler per måned, en temasamtale og en S&S samtale. Du jobber med temaet en uke, så er det neste ukes samtale da man kan dele erfaringene man hatt under uken og man kan få coaching direkte der og da. Dette er et super rimelig coaching program, KUN 250 kr per måned.

Ta kontakt på telefon, 46 41 60 98 eller send en mail på johannawestin2@gmail.com
så sender jeg mer informasjon om både kurs og gruppecoaching.

Ønsker du at jeg skal komme og ha et foredrag for ditt team eller en workshop, ta kontakt på samme emailadresse og telefonnummer.

Lykke og Fremgang ønsker jeg deg!
Johanna 
 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar